октобар 29, 2018

Urinske Analize


 
 
UriSed 3 PRO
Automatski analizator sedimenta urina – Nova FAZA sa KONTRASTOM

Potpuno automatizovani process merenja; protok: 130 testova/častu

• Revolucionarna vizualizacija i prepoznavanje čestica koristeći mikroskopiranje pomoću svetlog polja i faznog konstrasta
• Zumiranje slika sličnih HPF-u
• Manuelni mikroskopski režim: u realnom vremenu pogled na bilo koje vidno polje kivete, kako bi se detektovali i pokretni mikroorganizmi
• Dvostruki prikaz za slike s svetlim i faznim kontrastom
• Potpuno automatizovana priprema uzorka koja zahteva malu zapreminu uzorka
• Automatizovana QC analiza i postupci održavanja
• Nema potrebe za tečnim reagensima ili kalibratorima
• UriSed 3 PRO i LabUMat 2 zajedno čine kompletan laboratorijski sistem za urine

Integracija u laboratorijske ili bolničke informacione sisteme.
UriSed 3 PRO je profesionalni automatizovani analizator sedimenta urina sa revolucionarnim, novim optičkim sistemom koji kombinuje mikroskopiju svetlog polja i faznog konstrasta. Nudi jedinstveno napredan metod vizualizacije i prepoznavanja formiranih elemenata u uzorcima urina. Automatizacijom tradicionalne metode zlatnog standa analize sedimenata povećava se pouzdanost, poboljšava radni tok i smanjuje vreme obrta (turnaround time).
Ovaj instrument pripada generaciji Facelift, UriSed tehnologije. Njegovo funcionisanje je zasnovano na istoj patentiranoj tehnici merenja, što je zapravo automatizacija tradicionalne ručne mikroskopije. Radeći bez specijalnih tečnih reagensa, UriSed 3 PRO obavlja pripremu uzoraka, pravi veliki broj slika svakog uzorka kroz ugrađene mikroskope i ocenjuje slike koristeći Auto Image Evaluation Module (AIEM), visokokvalitetni softver za obradu slika.
UriSed 3 PRO mikroskopski analizator sedimenta je samostalni instrument koji se može povezati sa laboratorijskim analizatorom LabUMat 2. Zajedno, ova dva instrumenta čine kompletan laboratorijski sistem za analizu urina.
Jedini potrošni materijal za UriSed 3 PRO analizator sedimenta su polikarbonatne komore visokog optičkog kvaliteta – UriSed kivete za jednokratnu upotrebu. Kivete se čuvaju u posudama od 50 komada. Korisnik može ujedno staviti 12 posuda (600 kiveta) u UriSed 3 PRO – što je dovoljno da primi uobičajeni broj uzorka po jednom danu za većinu laboratorija.
Analizator automatski puni 200 ml uzorka u svaku pojedinačnu kivetu. Ispunjene kivete se centrifugiraju i prosleđuju do položaja mikroskopa gde ugrađena kamera pravi slike slegnutih čestica urina.


LabUMat 2

Automatizovani hemijski analizator urina
• Potpuno automatizovan proces merenja; protok: 240 testova/satu
• Napredna, patentirana tehnika za detekciju i evaluaciju test traka i Ćelija fizičkih merenja (PMC jedinica) za fizičke parametre
• Nisu potrebni tečni deterdženti ili kalibratori
• Moguće je učitavanje do 100 uzoraka; interna posuda za test trake za 150 test traka
• Doziranje uzorka jedinicom za pipetiranje; Samo 2 mL uzoraka je potrebno u epruveti
• Jednostavan za korisnika i fleksibilan softver; jednostavan rad preko ekrana osetljivog na dodir u boji
• Automatizovana QC analiza i postupci održavanja
• Mogućnost integracije u laboratorijske ili bolničke informacione sisteme

LabUMat 2 je visokoprotočni, automatski hemijski analizator za urin koji može da izvrši procenu 10 hemijskih parametara sa LabStrip U11 Plus GL test traka i tri fizička parametra uzoraka urina.

Pored očuvanih svih atraktivnih karakteristika svog prethodnika, najnoviji LabUMat je značajno poboljšan za još bolje performanse. Kao i prethodni model, LabUMat 2 je visokokvalitetan i pouzdan instrument koji zadovoljava zahteve savremenih, automatizovanih laboratorija. Jednostavno upravljanje pomoću ekrana osetljivog na dodir, automatsko rukovanje test trakama i epruvetama (uključujući mešanje uzoraka i precizno doziranje za svako polje test trake od strane jedinice za pipetiranje), patentirana tehnika detekcije i inteligentno upravljanje podacima obezbeđuju maksimalnu efikasnost dok analizu urina čini jednostavnom.

LabUMat 2 analizator urina je aparat za profesionalnu upotrebu koji poboljšava dijagnostički kvalitet procene test traka za urin povećavajući tačnost i sigurnost i u cilju poboljšanja produktivnosti eliminacijom ručnih metoda koje troše mnogo vremena. Analizator takođe pomaže u rukovanju podacima o testovima i generisanju izveštaja tako što obezbeđuje skladištenje podataka i poseduje različite karakteristike kompjuterizovane obrade podataka za medicinske laboratorije.

Čitač urina u LabUMat-u je samostojeći instrument, koji se može povezati sa UriSed 3 PRO mikroskopskom analizatorom sedimenta u urinu. Zajedno, ta dva instrumenta čine kompletan laboratorijski sistem za urine


LabUMat 2 & UriSed 3

Kompletan laboratorijski sistem za urine
Hemijska i analiza sedimenta u jednom sistemu

Labumat 2 je visokoprotočni, automatski hemijski analizator za urin koji može daizvrši procenui 10 hemijskih parametara LabStrip U11 Plus GL test traka i tri fizička parametra uzoraka urina. UriSed 3 je automatizovani analizator sedimenta u urinu koji pruža slike mikroskopskog vidnog polja sedimenta urina i detekciju 16 čestica sedimenta pomoću UriSed Kiveta. Efikasnost LabUMat 2 i UriSed 3 se povećava kada se ovi instrumenti koriste kao jedan sistem.

Za više informacija o samostalnim analizatorima posetite stranice LabUMat 2 i UriSed 3.

Budući da su oba instrumenta razvijena i proizvedena od strane 77 Elektronika, oni dele dobro osmišljen hardverski i softverski interfejs. Istovremeno primenjeni, ovi instrumenti čine kompletan laboratorijski sistem za analizu urina. Rezultati oba merenja se čuvaju u zajedničkoj bazi podataka i daju se u istom izveštaju. Pošto sva merenja neophodna za analizu urina se ispunjavaju u jednom procesu ovog integrisanog sistema, kombinovanje LabUMat 2 i UriSed 3 ubrzava laboratorijski obrt analiza i pruža najefektivnije i pouzdano rešenje za potpunu i profesionalnu analizu urina.


UriSed 2

Automatizovani analizator sedimenta urina
• Potpuno automatizovan proces merenja; protok: 120 testova/satu
• Celokupna polja mikroskopskih slika sedimenta
• Automatska identifikacija čestica urina pomoću modula za automatsku procenu slike (AIEM)
• Ne postoje tečni deterdženti ili kalibratori
• Moguće je učitavanje do 100 uzoraka; Potrebno je samo 2 mL uzorka u epruvetama
• Svaki uzorak se analizira u zasebnoj komori; unutrašnja posuda za 600 kiveta
• Lak za korisnika i fleksibilan softver; jednostavan rad preko PC radne stanice
• Automatizovana QC analiza i postupci održavanja
• Mogućnost integracije u laboratorijske ili bolničke informacione sisteme

UriSed 2 je automatizovani analizator sedimenta urina, sa velikim protokom, koji poboljšava tačnost, reproduktivnost, sigurnost i reprocibilnost u laboratorijama tako što proizvodi celokupno vidno polje mikroskopskih slika sedimenta urina i automatski klasifikuje i prebrojava čestice na slikama uzoraka sedimenta urina.
Ovaj aparat pripada generaciji Facelift, tehnologije UriSed. Njegovo funcionisanje je zasnovano na istoj patentiranoj tehnici merenja, što je zapravo automatizacija tradicionalne ručne mikroskopije. Radeći bez specijalnih tečnih reagensa, UriSed 2 vrši pripremu uzoraka, uzima nekoliko slika svakog uzorka kroz ugrađeni mikroskop i procenjuje slike koristeći Auto Image Evaluation Module (AIEM), koji predstavlja visokokvalitetni softver za obradu slika. Kao i prethodnik, UriSed 2 nudi pouzdan i standardizovan metod za procenu sedimentacije urina. Pored toga, njegov dizajn je usklađen sa novim LabUMat 2 analizatorom urina i ima poboljšane performanse.
UriSed 2 mikroskopski analizator sedimenta urina je samostojeći analizator koji se može povezati sa laboratorijskim analizatorom LabUMat 2. Zajedno, dva instrumenta čine kompletan laboratorijski sistem za urine.


LabUMat 2 & UriSed 2

Kompletan laboratorijski sistem za urine
Hemijska i analiza sedimenta u jednom sistemu
LabUMat 2 je visoko protočni, automatski hemijski analizator za urin koji može da izvrši procenu 10 hemijskih parametara sa LabStrip U11 Plus GL test traka i tri fizička parametra uzoraka urina. UriSed 2 je automatizovani analizator sedimenta u urinu koji pruža čitavo polje mikroskopskih slika sedimenta urina i otkrivanje 15 različitih sedimentnih čestica koristeći Urised kivete. Efikasnost LabUMat 2 i UriSed 2 se povećava kada se ovi instrumenti koriste kao jedan sistem.
Za više informacija o samostalnim analizatorima posetite stranice LabUMat 2 i UriSed 2.
Budući da su oba instrumenta razvijena i proizvedena od strane 77 Elektronika, oni dele dobro osmišljen hardverski i softverski interfejs. Zajednički instrumenti čine kompletan laboratorijski sistem za urine. Rezultati oba merenja se čuvaju u zajedničkoj bazi podataka i daju se u istom izveštaju. Pošto sva merenja neophodna za analizu urina  se ispunjavaju u jednom procesu ovog integrisanog sistema, kombinovanje LabUMat 2 i UriSed 2 ubrzava laboratorijski obrt analiza i pruža najefektivnije i pouzdano rešenje za potpunu i profesionalnu analizu urina.


UriSed mini

Mikroskopski analizator urina
NOVA KATEGORAIJA ANALIZATORA SEDIMENTA URINA!
• Protok: do 60 testova/času
• Ukupan ciklus merenja je kraći od 1 minuta
• Troškovno efikasan rad bez tečnih reagensa ili kalibratora
• Visoko efikasan alat u malim laboratorijama, odeljenjima za hitne slučajeve ili kao rezervni sistem za automatske analize sedimenata
• Povezivanje sa softverom Middleware laboratorije ili direktnim povezivanjem sa LIS
• Mali, jednostavan, jednostavan za upotrebu
Novi UriSed mini je visoko efikasan alat u širokom spektru medicinskih i kliničkih postavki, kao što su bolnice, klinike, odeljenja za hitne slučajeve i ambulantne laboratorije. UriSed Mini koristi tradicionalni metod zlatnog standarda, dok smanjuje operacije koje oduzimaju najviše vremena i zavise od operatora u laboratorijama koje rade ručnom mikroskopijom. Pored toga, može služiti i kao rezervni instrument za automatske analize sedimenata.
Rad ovog analizatora baziran je na patentiranoj UriSed tehnologiji, koja je zapravo automatizacija tradicionalne ručne mikroskopije. Korisnik treba samo da postavi posebnu kivetu za jednokratnu upotrebu i ubaci uzorak nativnog urina uz upotrebu ručne pipete. Uređaj bez posebnog tečnog reagensa, UriSed mini automatski vrši sve ostalo.
Nakon centrifugiranja uzorka, on sprovodi slikanje 15 celokupnih prikaza polja svakog uzorka kroz ugrađeni mikroskop i procenjuje ih pomoću Auto Image Evaluation Modula (AIEM) koji je visokokvalitetni softver za obradu slika. Slike i rezultati se mogu videti i validirati u korisničkom softveru UriSed mini.


LabUReader Plus 2

Polu-automatski analizator urina
• Protok: do 500 testova/času
• Jednostavno izvođenje operacija preko ekrana osetljivog na dodir u boji
• Lak za korisnika, fleksibilan softver
• Napredna, patentirana tehnika merenja
• Auto-start funkcija sa automatskom detekcijom traka na držaču
• Pravolinijska dokumentacija kroz LIS
• Napredna kontrola kvaliteta i sigurnosne funkcije sistema
• Minimalno održavanje i praktično čišćenje

Novi LabUReader Plus 2 je dizajniran da pročita i izvrši evaluaciju laboratorijskih test traka Labstrip U11 Plus. Odlikuje se odličnom preciznošću, jednostavnim radom pomoću ekrana u boji na dodir, kontinuisanim učitavanjem i brzom obradom test traka, inteligentnim upravljanjem podacima, visokom fleksibilnošću i povezanošću, kao i poboljšanim funkcijama sigurnosti i kontrole kvaliteta. Nastavak misije svog prethodnika, LabUReader Plus 2 ubrzava analizu urina i pruža maksimalnu efikasnost ispunjavanjem zahteva laboratorija srednje veličine.


DocUReader 2 Pro

Kompaktni analizator urina
• Do 120 testova/satu u brzom režimu ili do 50 testova/času u normalnom režimu
• Jednostavan, intuitivan rad preko ekrana osetljivog na dodir u boji
• Automatski početak merenja pomoću detekcije trake
• Fleksibilan, prilagođen mogućnosti testiranja i podnošenja izveštaja
• Odlična tačnost putem patentirane merne tehnologije
• Jednostavan unos podataka i efikasno upravljanje podacima
• Usmerena, pravolinijska dokumentacija kroz LIS
• Jednostavna i fleksibilna integracija putem proširene povezanosti
• Napredne QC i sigurnosne funkcije pomažu u usaglašavanju
Novi DocUReader 2 Pro je dizajniran za lekarske kancelarije i manje laboratorije za čitanje i evaluaciju LabStrip U11 Plus test traka za urin. Iako je instrument namenjen in vitro dijagnostičkoj upotrebi od strane kvalifikovanih lekara i laboratorijskog osoblja, za njihovo korišćenje nije potrebna posebna obuka.
DocUReader 2 Pro je idealan izbor za POCT analizu urina. Kompaktan dizajn ovog laganog instrumenta nudi najšire mogućnosti i najveću fleksibilnost stonog analizatora urina. Sistem nudi izvrsnu preciznost, jednostavan rad, veliku fleksibilnost i povezanost, kao i poboljšane funkcije sigurnosti i kontrole kvaliteta.


LabStrip U11 Plus (GL)

Test trake za urin visokog kvaliteta
• Brzo određivanje 11 parametara u urinu
• Radi sa svim analizatorima urina 77 Elektronike
• Upakovani u plastične cevi praktične veličine zatvorene poklopcem za sušenje:
– zaštićen od vlage
– dobra stabilnost
• Svaka epruveta sadrži 150 traka
• Rok upotrebe: 24 meseca
LabStrip U11 Plus i LabStrip U11 Plus GL višenamenske, multiparametarskei test trake za analizu urina koje su in vitro dijagnostički medicinski uređaji za profesionalnu laboratorijsku upotrebu. Oni su dizajnirani za semikvantitativnu analizu urina iz svežeg urina. LabStrip U11 Plus i LabStrip U11 Plus GL test trake su namenjene za korišćenje u skrining testovima za bolesti jetre, u bilijarnim i hepatičkim opstrukcijama, dijabetesu i hemolitičkim, urološkim i nefrološkim bolestima povezanim sa hematurijom ili hemoglobinurom, bolestima bubrega i urinarnog trakta , i patološke smene u pH, kao i za ispitivanje urinarnog sedimenta.
Svaka test traka ima 11 mernih zona koje sadrže osetljive reagense. Boja testnog polja se menja kao rezultat hemijske reakcije po kontaktu sa urinom. Ova boja može da se otkrije sa Elektronika 77 analizatorom urina ili vizuelnim pregledom.
LabStrip U11 Plus se može koristiti samo sa DocUReader, DocUReader 2, HandUReader, LabUReader Plus, LabUReader Plus 2 i LabUMat analizatorima urina ili za vizuelno čitanje. LabUMat 2 se može koristiti sa novim LabStrip U11 Plus GL test trakama za urin. Funkcionisanje LabStrip U11 Plus i LabStrip U11 Plus GL zasnovano je na istim principima, oba sadrže iste reagense u istoj kompoziciji. Jedina razlika između njih je oblik traka.

Parametri

neg.

+ ++ +++

++++

   
Bilirubin (mg/dl)

neg.

1 3

6

     
Urobilinogen (mg/dl)

norm

2 4 8

12

   
Ketoni (mg/dl)

neg.

15 50

150

     
Askorbinska kiselina (mg/dl)

neg.

20

40

       
Glukoza(mg/dl)

norm

50 150 500

1000

   
Proteini (mg/dl)

neg.

30 100

500

     
Krv(Ery/ml)

neg.

ca. 5-10 ca. 50 ca. 300      
pH

5

6 7 8

9

   
Nitriti

neg.

pos.

         
Leukociti (Leu/ml)

neg.

ca. 25 ca. 75

ca. 500

     
Specifična gustina

1000

1005 1010 1015 1020 1025 1030